fbpx

Stiri IT, noutati despre gadgeturi si tehnologie

Google Amenda

Google amenda in Rusia, pentru ca nu a sters continutul interzis

Compania Google, apartinand Alphabet, a fost amendata cu 21,8 miliarde de ruble (387 milioane de dolari) de catre un tribunal rus pentru ca a esuat in mod repetat sa elimine continuturi considerate ilegale de Moscova, a anuntat luni agentia internationala de presa Interfax.

A doua amenda baza pe procentul din cifra de afaceri

Aceasta a fost a doua amenda bazata pe un procent din cifra de afaceri a companiei Google in Rusia. Prima a fost o sanctiune in valoare de peste 7 miliarde de ruble (122.5 milioane de dolari) la sfarsitul anului trecut.

Google nu a oferit pana acum un raspuns referitor la decizia primita.

Curg deciziile nefavorabile pentru Google in Rusia

Saptamana trecuta, Google mai primise o decizie nefavorabila. Un tribunal de magistrati din districtul Tagansky din Moscova a gasit Google vinovat de o infractiune administrativa. Google a primit amenda pentru faptul ca nu a eliminat datele personale de pe serviciul de gazduire video YouTube, a relatat marti un corespondent Interfax din sala de judecata, iar Google a primit o amenda de aproximativ 1000$

„Google LLC este gasita vinovata in conformitate cu partea 5, articolul 13.11 din Codul rus de infractiuni administrative (nerespectarea de catre un operator a cerintelor privind datele personale) si este amendata cu 60.000 de ruble”, a declarat judecatorul.

Potrivit materialelor prezentate in sala de judecata, motiunea impotriva Google se baza pe faptul ca nu a reusit sa elimine un videoclip de pe canalul YouTube al activistului de opozitie Alexei Navalny care continea datele personale ale unei persoane.

(Sursa imagine: bloomberg.com)

Da un share articolului:

PenMan.ro
cele mai populare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

din aceeasi categorie

what you need to know

in your inbox every morning