fbpx

Stiri IT, noutati despre gadgeturi si tehnologie

Ceas Smartwatch - incarcare

Ai un ceas smartwatch? Crezi ca este bine sau rau sa il incarci peste noapte?

Ar trebui sa lasi un ceas smartwatch sa se incarce peste noapte? Sau ar trebui sa il incarcati in timpul zilei, cand puteti fi cu ochii pe el si sa il supravegheati?

Ceasurile inteligente au continuat sa creasca in popularitate in ultimii ani. Astazi, nu doar pasionatii de tehnologie poarta smartwatch-uri, Apple si Samsung concurand pentru o mare parte din piata, ambele oferind alegeri fantastice.

Autonomia bateriei unui ceas smartwatch este relativ mica

Cu toate acestea, in ciuda progreselor tehnologice, bateria unui smartwatch este inca relativ mica. Daca il folosesti pe tot parcursul zilei, vei constata ca ceasul tau inteligent ramane fara energie pe timp de noapte.

Dar este rau sa va lasati smartwatch-ul la incarcat peste noapte? Haideti sa aflam.

Ceas Smartwatch

Ar trebui sa va incarcati ceasul inteligent peste noapte?

In primul rand, trebuie sa stii ca incarcarea ceasului tau peste noapte nu il va pune in pericol. De exemplu, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la supraincarcare. Dispozitivele electronice moderne deconecteaza alimentarea odata ce bateria atinge capacitatea maxima. Nu este in mod inerent periculos sa va lasati ceasul inteligent la incarcat peste noapte.

Majoritatea ceasurilor inteligente sunt alimentate de o baterie litiu-ion. Aceste baterii genereaza tensiune prin intermediul fluxului de ioni, de la o sarcina negativa la una pozitiva.

Toate bateriile smartwatch-urilor au incorporat un circuit de protectie, care impiedica supraincarcarea bateriilor litiu-ion. Exista, de asemenea, un sistem de management integrat, care monitorizeaza nivelul de incarcare al bateriei. Acesta intrerupe curentul atunci cand bateria atinge capacitatea maxima.

Asadar, pe scurt, incarcarea ceasului inteligent peste noapte nu reprezinta un pericol. Va veti trezi dimineata cu un smartwatch complet incarcat si cu o grija in minus.

Ce se intampla daca va lasati un ceas smartwatch conectat la priza peste noapte?

Dupa ce ai pus smartwatch-ul la incarcat, dureaza aproximativ o ora sau doua (in functie de ceas, capacitate, marca etc.) pentru ca acesta sa se incarce complet. Odata ce se intampla acest lucru, circuitul de protectie intrerupe alimentarea.

Dar, pe masura ce bateria incepe sa se descarce, circuitul se reia, alimentand bateria. La ceasurile inteligente si la alte dispozitive electronice mai performante, veti gasi o tehnologie cunoscuta sub numele de incarcare prin insiruire. Aceasta echilibreaza cantitatea de energie furnizata telefonului cu cea pierduta prin activitatea generala de fond.

Cu toate acestea, daca smartwatch-ul vostru nu are o astfel de functie, va continua sa incerce sa alimenteze smartwatch-ul la capacitate maxima, ceea ce poate duce la supraincalzire si la degradarea bateriei. Dupa cum stiti deja, bateriile litiu-ion se degradeaza in general in timp. Prin urmare, bateria smartwatch-ului isi va injumatati, in general, capacitatea in aproximativ doi ani. Desi exista modalitati de imbunatatire a duratei de viata a bateriei smartwatch-ului dumneavoastra, nu puteti opri complet acest proces de degradare.

Dar, daca veti continua sa va lasati smartwatch-ul la incarcat peste noapte tot timpul, acest lucru va avea in cele din urma un impact negativ asupra duratei de viata a bateriei. Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care incarcarea telefonului peste noapte este in general un lucru rau si duce la reducerea duratei de viata a bateriei.

Ciclul de incarcare a bateriei ceasului inteligent

O conceptie gresita frecventa este aceea ca ar trebui sa lase bateria smartwatch-ului lor sa scada pana la 0%, sau cat mai aproape de aceasta, inainte de a-l conecta pentru incarcare.

Aceasta nu este o idee inteleapta si va afecta durata de viata a bateriei smartwatch-ului. Dupa cum am mentionat, bateriile litiu-ion se afla in mod constant intr-o stare de degradare, astfel incat, atunci cand o lasati sa scada la 0%, afectati in mod semnificativ capacitatea bateriei de a mentine o incarcare completa, deoarece ionii devin din ce in ce mai putin mobili.

Un ciclu de incarcare inseamna, in general, incarcarea bateriei de la 0 la 100%. Dar, puteti, de asemenea, sa completati un ciclu de incarcare prin conectarea ceasului inteligent la priza cand ajunge la 20% si lasandu-l sa se incarce complet.

Multe companii au luat masuri pentru a imbunatati si performanta bateriei. Apple, de exemplu, a introdus incarcarea optimizata, care reduce performanta atunci cand bateria ceasului este descarcata.

Acest lucru ajuta la echilibrarea performantelor bateriei si minimizeaza deteriorarea bateriei. Majoritatea ceasurilor inteligente sunt clasificate pentru un anumit numar de cicluri de incarcare. De exemplu, un Apple Watch va pierde aproximativ 20-30% din incarcatura dupa 1.000 de cicluri de incarcare.

Ceas Smartwatch Apple

Incarcarea ceasului tau inteligent peste noapte nu este o problema majora

Daca nu aveti timp sa va incarcati smartwatch-ul in timpul zilei, il puteti lasa cu usurinta la incarcat peste noapte. Nu va avea un efect urias asupra duratei de viata a bateriei, dar trebuie sa va asigurati ca bateria nu se supraincalzeste, ceea ce ar putea provoca deteriorarea acesteia si, in cel mai rau caz, un incendiu electric.

De fapt, exista o serie de noptiere disponibile care dispun de capacitati de incarcare incorporate, astfel incat sa va puteti conecta toate dispozitivele pentru a le incarca inainte de a dormi!

Da un share articolului:

PenMan.ro
cele mai populare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

din aceeasi categorie

what you need to know

in your inbox every morning